Utdanningsforbundet

Roser kunnskapsministeren for å ville endre nasjonale prøver

Del

– Det er godt nytt og et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet at kunnskapsministeren vil endre nasjonale prøver, sier Geir Røsvoll i Utdanningsforbundet.

Leder i Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll, mener det er et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet at kunnskapsministeren vil endre nasjonale prøver. Foto: Tom Egil Jensen
Leder i Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll, mener det er et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet at kunnskapsministeren vil endre nasjonale prøver. Foto: Tom Egil Jensen Tom Egil Jensen Utdanningsforbundet

Onsdag sa kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun fra Stortingets talerstol at nasjonale prøver ikke gir lærere god nok støtte i det pedagogiske arbeidet og at prøvene derfor må endres.

Hun sa også at den dobbeltrollen prøvene har, med å både skulle gi kunnskap til læreren i klasserommet og til skolestyresmaktene, ikke fungerer.

Røsvoll, som er leder av Utdanningsforbundet, er svært godt fornøyd med at statsråden er så tydelig på regjeringens syn på de nasjonale prøvene.

– Dette er gledelig og et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet. Det doble formålet til prøvene har ikke fungert og har ført til målforskyving i skolen. Derfor var vårt landsmøte klare på at vi trenger en endring, sier Røsvoll.

Allerede i november i fjor vedtok Utdanningsforbundet på sitt landsmøte at organisasjonen går inn for å avvikle nasjonale prøver. I stedet ønsker Utdanningsforbundet at det utvikles andre faglig-pedagogiske verktøy til bruk på premissene til lærere og elever.

– Vi er spent på hvordan saken følges opp videre. Men nå vil jeg først og fremst gi honnør til at statsråden har politisk mot til å gjøre det som er rett, og som også er i tråd med kunnskapsgrunnlaget som blant annet Prøitz-utvalget bygger på, sier lederen i Utdanningsforbundet.

Sterkt ønske blant lærerne om endring

Geir Røsvoll poengterer at statsråden har stor støtte blant lærerne for å endre prøvene.  

– Nasjonale prøver har hatt tjue år på å forsvare sin posisjon i norsk skole uten å lykkes. Tvert imot, det fungerer ikke etter hensikten, det bidrar til skolestress hos mange elever, og oppleves som lite nyttige for lærerne i deres arbeid med elevenes læring, sier Røsvoll.

Kontakter

Bilder

Leder i Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll, mener det er et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet at kunnskapsministeren vil endre nasjonale prøver. Foto: Tom Egil Jensen
Leder i Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll, mener det er et viktig gjennomslag for Utdanningsforbundet at kunnskapsministeren vil endre nasjonale prøver. Foto: Tom Egil Jensen
Last ned bilde

Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet er landets nest største fagforening og den største på utdanningsfeltet. Våre om lag 190.000 medlemmer jobber på alle områder og nivåer i utdanningsløpet, fra barnehage til universitet, og er med på å forme barn og elevers liv, ferdigheter og muligheter.

Utdanningsforbundets overordnede mål er å skape et godt og trygt utdanningsløp for alle, fra de minste barnehagebarna til voksne i utdanning. For å få til dette, jobber vi for at lærere og ledere i barnehage og skole får bruke sine kunnskaper og ferdigheter i jobben, og møter lønns- og arbeidsvilkår som gjenspeiler deres viktige bidrag til samfunnet.

Følg pressemeldinger fra Utdanningsforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utdanningsforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye